Policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V objasnili sériu lúpežných prepadnutí

19.03.2013 Bratislava

Sériu lúpežných prepadnutí objasnili policajti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V. Z pokračovacích zločinov lúpeže obvinil vyšetrovateľ PZ 33-ročného Ota S. z Malaciek. Na území Petržalky vyšetrovateľ preukázal Malačanovi štyri lúpežné prepadnutia. Podľa záverov vyšetrovania sa Malačan dopustil lúpeže v stávkových kanceláriách na Heyrovského ulici, Gessayovej ulici a lúpeže na čerpacej stanici na Dolnozemskej ulici.
Prvú lúpež mal obvinený spáchať dňa 5.11.2012. V stávkovej kancelárií na Gessayovej ulici prepadol so zbraňou v ruke pracovníčku kancelárie, od ktorej žiadal finančnú hotovosť. Takto sa obohatil o takmer 1.140,-€. Lúpež sa zaobišla bez následkov na zdraví, či živote.
V poradí k druhej lúpeži prišlo dňa 4.12.2013 v pobočke stávkovej kancelárie na Heyrovského ulici. Opäť rovnaký scenár. So zbraňou v ruke žiadal o vydanie peňazí, spoločnosť tak poškodil o sumu 221,-€. Lúpež si našťastie nevyžiadala žiadne zranenie.
V rovnaký deň spáchal obvinený v poradí tretiu lúpež. Tento krát v stávkovej kancelárií na Gessayvej ulici . Pod hrozbou použitia zbrane si odniesol takmer 620,-€.
Poslednú lúpež mal vykonať dňa 26.12.2013 na čerpacej stanici na Dolnozemskej ulici v Petržalke. Potom, čo namieril na pracovníčku čerpacej stanice zbraň, žena mu v obave o život a zdravie z pokladnice vydala 5 a 10 eurové, následne žiadal obvinený vydať celú kasu a so sumou 670,-€ z čerpacej stanice utiekol preč.
Policajti na základe operatívno-pátracej činnosti muža stotožnili a vypátrali.
Obvinený 33-ročný Oto V. z Malaciek sa v súčasnosti už nachádza vo výkone trestu odňatia slobody za inú činnosť majetkového charakteru. Za uvedené zločiny lúpeže hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na 7 až 12 rokov.
 
Tatiana Kurucová - hovorkyňa
oddelenie komunikácie a prevencie
 
 

Vyberte región